×

Csillagok

55 éves lett a Mátrix sztárja

Ma 55 éve született Keanu Reeves, aki ellenállhatatlan sármját angol édesanyjától és kínai-hawaii származású édesapjától örökölte, pályafutása során többször választották be a világ legszexibb férfijai közé.

Az elképesztő rajongótáborral rendelkező és jóságáról ismert színésznek se hivatalos weboldala, se Facebook-profilja, de még csak Instagramja és Twittere sincsen. A népszerűsége ellenére magánéletéről, vagy élete bármely eseményéről szűkszavúan nyilatkozó sztár bőkezűen támogat különböző segélyszervezeteket, alapítványokat.

Saját, rákkutatással foglalkozó programot is indított, amelyet nővére, Kim leukémiájával indokolt. (Kimnél 1991-ben diagnosztizálták a betegséget és hosszú, tíz éves küzdelem után, 1999-ben hunyt el.)

Berlin, 2019. május 6. Keanu Reeves kanadai színész a John Wick: Chapter 3 – Parabellum című filmjének bemutatója alkalmából tartott fotózáson Berlinben 2019. május 6-án. A filmet május 23-tól vetítik a német mozikban. MTI/EPA/Hayoung Jeon

MTI/EPA/Hayoung Jeon

A legszomorúbb sorsú hollywoodi hírességként is számon tartott színésznek élete bővelkedik tragédiákban. Nem csupán egyik legjobb barátját, River Phoenix-et veszítette el fiatalon, de egyetlen szerelme, Jennifer Syme is – halva született lányuk után nem sokkal – fiatalon halt meg autóbalesetben. Testvére, Kim pedig hiába harcolt hosszú éveken át a leukémia egyik legsúlyosabb fajtája ellen, nem tudta legyőzni betegségét.

Talán egyik legismertebb alakítása a 2001-ben megjelent Mátrix Neo-ja volt. Korábban, a 1993-as A kis Buddha című filmjével tűnt ki, de keresett színésszé a ’94-es Féktelenül című filmmel vált. Az ördög ügyvédjében ugyan Al Pacino oldalán játszott, karrierje később mégis válságba került. Pályafutása a John Wick-filmekkel kapott újra szárnyra, melynek legújabb része, a John Wick: 3. felvonás – Parabellum nyáron került a mozikba, de sikere máris túlszárnyalta az előző két részének sikerét.