Csillagok

Adománygyűjtést szervezett születésnapja alkalmából a 63 éves Görbe Nóra

Ezen a napon született a kultikus magyar krimisorozat főszereplőjét, Lindát alakító Görbe Nóra. A 63 éves színésznő adománygyűjtést hirdetett közösségi oldalán a születésnapjára.

A Linda sorozat címszereplője az Old Friends Senior Dog Sanctuary részére kérte a felajánlásokat Facebook oldalán. „Azért ezt a nonprofit szervezetet választottam, mert a célkitűzéseik nagyon sokat jelentenek számomra, és remélem, a velem való ünneplés jegyében hozzá tudtok járulni a sikerükhöz” – írta a közösségi oldalán az ismert magyar színésznő. Az adományokból kitűzött célt már a születésnapja előtt egy héttel elérte, adakozás-kérése sikeres volt.

Görbe Nóra színésznő a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában.  MTVA Fotó: Zih Zsolt

Görbe Nóra színésznő a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában.
MTVA Fotó: Zih Zsolt

A 63 éves művésznő a számára ismertséget és népszerűséget hozó Linda sorozat főszerepe óta rendkívüli az állóképessége, amelyet a rendszeres edzésnek köszönhet. A ’80-as évek egyik legjobb hazai televíziós sorozatában Veszprémi Lindát alakító Görbe Nóra színészi játéka mellett a harcművészetben való jártasságáról is tanúságot tett a címszerepben. 1981 óta taekwondózik, zöldöves taekwondós.

A filmben egy végzős gimnazista lányt alakított, aki elhatározta, rendőrnő lesz. Egy ország izgult esténként a tévé képernyője előtt, hogy Veszprémi Linda, akit a rendőrség nem vesz komolyan, sajátos módszerével miként göngyölít fel különböző bűncselekményeket.

Énekelt és műsorvezető is volt

A sorozatot követően játszott tévéfilmekben és a színpadon is, de ismertségét kihasználva a zenei pályán is elindult, énekelt az R-GO-ban, az Első Emeletnél és a Bojtorján zenekarban. Később pedig a műsorvezetéssel is megpróbálkozott. Első férjétől, Gát György rendezőtől két gyermeke született, házasságuk azonban zátonyra futott. Második férjét, dr. Ormos Pétert pedig három évvel ezelőtt veszítette el.

Most, 63 évesen úgy érzi, túl van a gyászon és egy fiatalabb férfi mellett talán újból megtalálhatná a boldogságát.