Csillagok

Unokái ihlették Paul McCartney mesekönyvét

Várhatóan a héten jelenik meg az egykori Beatles-tag, Paul McCarney első, gyermekeknek írt képeskönyve Nagy-Britanniában.

A brit rockzene egyik legnagyobb ikonjának tartott Paul McCartney azt mondta, hogy a Hey Grandude! (Hé, nagyhaver!) című mesekönyvét négy unokája ihlette, akik imádnak a „mágikus” nagyapjukkal izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba belefogni. A héten megjelenő könyv címéről így nyilatkozott a sztár a The Times szombati számában: „A gyerekek egyszer csak viccből elkezdtek nagyhavernak hívni. Én meg úgy gondoltam, hogy ez mulatságos. Így aztán írtam néhány történetet nagyhaverról”.

Paul McCartney a Back in The World elnevezésű európai koncertkörútján, Budapesten 2003-ban. MTI Fotó: Sándor Katalin

Paul McCartney a Back in The World elnevezésű európai koncertkörútján, Budapesten 2003-ban. MTI Fotó: Sándor Katalin

Mesekönyvét egyébként minden nagyszülőnek ajánlja, akik esténként elalvás előtt szeretnek mesét olvasni unokáiknak. A kötetet Kathryn Durst fogja illusztrálni, aki csodálatos emlékeket őriz gyermekkorából édesapjáról, aki testéveivel együtt különböző színes „utazásokra” vitte őt.
“Nagyon izgatott vagyok, hogy együtt dolgozhatok Paul McCartneyval. Mindketten egy izgalmas és szép könyvet akarunk készíteni, olyat, amilyet a gyerekek mindig újra akarnak olvasni” – idézte az illusztrátort a The Guardian című brit napilap honlapja.

A mesekönyvet a szerző által felolvasott hangosköny-változatban is meg lehet majd vásárolni. Paul McCartney már nem az első olyan brit rockzenész, aki mesekönyv-írással próbálkozik, az egykori Beatles zenekar másik tagja, Ringo Starr és a Rolling Stones együttesből Keith Richard is adott már ki képeskönyvet. Sőt Paul McCartney korábban környezetvédelemmel foglalkozó mesekönyvekhez is adta már a nevét.
77 éves legenda egyébként még zenészként is meglehetősen aktív, nemrég fejezte be észak-amerikai turnéját.