Csillagok

Amputált lábbal lépett kifutóra New Yorkban egy kislány

Mindkét lábát amputálták a brit kilenc éves kislánynak, Daisy-May-nek, aki most a New York-i divathét fellépője lehetett.

A birminghami Daisy-May Demetre lábait még csecsemőkorában amputálták egy ritka születési rendellenesség miatt. Művégtagokkal él azóta, mivel így sokkal biztosabban tud mozogni, mint ahogy csonka lábain tudott volna. A szőke kislány nem csak járni, de futni is megtanult a protézisekkel.

Fotó: facebook.com/Daisy-May-Demetre

Fotó: facebook.com/Daisy-May-Demetre

A kilencéves Daisy-May gyerekkori álma volt, hogy modell lehessen. Szülei Instagram oldalt indítottak neki, ahol a ma már 9 éves kislány hétköznapjait mutatták be, miként lehet művégtagokkal is teljes életet élni.

A brit szőkeség ennek köszönheti, hogy megvalósult az álma: felfigyelt rá az a nemzetközi ügynökség, amely azóta elhalmozza munkákkal. Álma végül valóra vált, a a Zebedee nemzetközi ügynökség szerződtette le. Dolgozott már többek között a Nike-nak, a Bodennek és a Matalannak is, a legutóbbi londoni gyerekdivathéten pedig a Lulu et Gigi Couture bemutatóján vonult. Itt figyelt fel rá a márka alapítója és kérte fel a kislányt, hogy lépjen kifutóra New York-i divathéten és szerepeljen a divatbemutatón.

A brit Daisy-May számára hatalmas megtiszteltetés volt a felkérés, hiszen ő volt az első, kétszeresen amputált lábú modell a New York-i divathét kifutóján. Szülei szerint a kislány életét nem a modellkedés határozza meg, csupán a része annak, amit csinál. Daisy-May leginkább a többi amputáltnak akar utat mutatni, hogy ne adják fel álmaikat.