Egyéb

79 éves lett a Dallas Samanthája

A ma 79 éves színésznő, Linda Gray alakította a Dallas című sorozat egyik legendás szereplőjét, Samanthát.

A hazánkban egyik legnépszerűbb amerikai tévésorozat 1978-ban indult újtára az Amerikai Egyesült Államokban, Magyarországon azonban csak 1990-ben kezdték el vetíteni. A Dallas egyik legikonikusabb szereplője volt Samantha Ewing, akit Linda Gray alakított. A sorozat rövid idő alatt óriási népszerűségre tett szert hazánkban, bár Samanthának, Jockey Ewing feleségének a szerepe a sorozat elején még megosztó volt a nézők között.

Kezdetben csak visszatérő vendégszerepet szántak neki, végül 1989-ig a sorozat állandó szereplője volt. Linda Gray-t egyébként ezen alakítása miatt kétszer is Golden Globe-díjra jelölték, bár az elismerést soha nem kapta meg.

Monte-Carlo, 2013. június 12. Linda Grey amerikai színésznő a Dallas televíziós sorozat fotózásán 53. Monte-carlói Televíziós Fesztiválon 2013. június 12-én. Az ötnapos mustra június 13-án az Arany Nimfa-díjak átadásával ér véget. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)

Linda Grey amerikai színésznő a Dallas televíziós sorozat fotózásán 53. Monte-carlói Televíziós Fesztiválon 2013. június 12-én. Az ötnapos mustra június 13-án az Arany Nimfa-díjak átadásával ér véget. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)

A Dallas után továbbra is színészkedett, számos filmben szerepelt. Sorozatokban is feltűnt, mint például a The Bold and the Beautiful (Gazdagok és szépek) vagy a Modellügynökség, amiben állandó szereplő volt. 1994-ben megkapta Hillary Michaels szerepét a Melrose Place című sorozatban, a 2. évad utolsó 4 részében szerepelt. Linda Gray játszotta Sylvester Stallone szerelmét is, legalábbis az Oscar című vígjátékban.

Monte-Carlo, 2013. június 10. II. Albert monacói uralkodó herceg (b) Linda Gray (k) és Patrick Duffy amerikai színészek társaságában az 53. Monte-carlói Televíziós Fesztiválon Monte-Carlóban 2013. június 10-én. Az ötnapos mustra június 13-án az Arany Nimfa-díjak átadásával ér véget. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)

II. Albert monacói uralkodó herceg (balra), Linda Gray és Patrick Duffy amerikai színészek társaságában az 53. Monte-carlói Televíziós Fesztiválon Monte-Carlóban 2013. június 10-én. Az ötnapos mustra június 13-án az Arany Nimfa-díjak átadásával ér véget. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)

2012-ben, amikor a Dallas két évadra újraindult, visszatért Samantha szerepébe és ismét az alkoholista gazdag nőt játszotta benne.

A magánélete már kevésbé mondható sikeresnek, 21 évig volt Ed Thrasher felesége, házasságukból két gyermekük született. Ezt követően Dan Gordonnal volt kapcsolata 17 éven keresztül, akiről a színésznő önéletrajzi könyvében csupán barátként tesz említést. Jelenleg egyedül él és azt állítja, így is boldog, nem keres újabb férjet magának.