Csillagok

Kiderült Erzsébet királynő memóriájának titka

Belegondoltál már abba, hogy II. Erzsébet királynő 92 éve alatt mennyi emberrel találkozott? És, ha valakivel többször is, arról illett valami tudnia, ezért egy nagyon egyszerű trükköt alkalmazott a memóriája érdekében.

Össze sem lehet számolni, hogy uralkodása alatt hány emberrel találkozott már II. Erzsébet. Persze, vannak segítői, titkárai, akik mindent észben tartanak helyette, de a királynő nem szeret belekényelmesedni a dolgokba, és 92 éves korának egyik titka is az, hogy az agyát rendszeresen tornáztatja.

II. Erzsébet brit királynő 2019. február 14-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

II. Erzsébet brit királynő 2019. február 14-én.
(MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Hogy, hogy képes ennyi személyt és tulajdonságot megjegyezni arról az ismert mesekönyvíró, Julia Donaldson mesélt a Mirrornak. Az írónő elmondta, hogy Erzsébet mindig a kezébe veszi az ismertetőt a különböző emberekről, akikkel találkozni fog. Egy teljesen hétköznapi módszert alkalmaz, amit a legtöbb diák is használ az iskolában: fog egy szövegkiemelőt és a legfontosabb két szót kiszínezi a szövegben.

„Amikor találkoztunk, azt mondta nekem, ó, te vagy az író, aki annyira népszerű. Rögön tudtam, hogy nálam a kiemelt két szó az író és a népszerű volt” – tette hozzá Julia Donaldson.