Csillagok

Tied lehet Harry Potter szemüvege

Ha mindig is arra vágytál, hogy Harry Potter kultikus szemüvegét legalább megérintsd, akkor most itt a lehetőség. Igaz, nem egyszerű és főleg nem olcsó, mert egy Los Angeles-i árverésen lehet rá licitálni.

A Profiles in History árverési ház közleménye szerint nem csak Harry Potter szemüvege lesz elérhető a szeptember végi árverésen, hanem Darth Vader-maszkja is – számolt be róla az MTI.

Fotó: stockvault.net/Ed Davad

Fotó: stockvault.net/Ed Davad

A Star Wars ikonikus gonoszának maszkját 250 ezer és 450 ezer dollár, azaz – most kapaszkodj meg – 75 millió és 135 millió forint közötti összegért lehet majd megvásárolni. A sisakot és maszkot egyébként David Prowse viselte A Birodalom visszavág című Star Wars-epizódban.

De, Harry Potter-szemüvege azért olcsóbb lesz. Rowling nagysikerű könyveiből készült filmek is már-már legendásnak számítanak, és nem csekélység azt állítani, hogy híressé tették a Harry Pottert játszó színészt Daniel Radcliffe-et. Daniel még csak kisfiú volt, amikor szerepet kapott 2001-ben a Harry Potter és a bölcsek köve című filmben, de a kis kerek szemüveg nagyon jól illett az arcához. Most várhatóan 30 ezer dollárért, azaz 9 millió forintért bárki megvásárolhatja.

Az árverés további érdekességei között szerepel még Sean Connery holdautója a Gyémántok az örökkévalóságnak című James Bond-filmből. A különleges jármű becsült értéke 600 ezer dollár, azaz 180 millió forint – írja az MTI.