Csillagok

Savanyú a szőlő Cristiano Ronaldónak?

Nem elég, hogy el sem ment a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség gálájára, Cristiano Ronaldo nem gratulált a győzteseknek, ráadásul amíg a futballvilág színe-java a milánói Scalában parádézott, a Juventus portugál csatára olyan képet posztolt az Instagramon, amelyen látványosan magasról tesz a rendezvényre.

Az ötszörös aranylabdás (2008, 2013, 2014, 2016, 2017) portugál sztár a fotón otthonában egy kanapén olvas, miközben a háttérben legidősebb fia egy asztalnál ír. „A türelem és a kitartás két olyan tulajdonság, amely megkülönbözteti a profit az amatőrtől. Minden, ami ma nagy, kicsiként kezdődött. Nem érhetsz el mindent, de mindent megtehetsz annak érdekében, hogy az álmaid valóra váljanak. És soha ne feledd, hogy az éjszaka után mindig hajnal jön” – írta Ronaldo.

A 34 éves támadót a holland Virgil van Dijkkel és Lionel Messivel együtt jelölték az év játékosa címre, s a Barcelona argentin csillaga kapta meg az elismerést. CR7 a hivatalos indoklás szerint sérülése miatt maradt távol a milánói rendezvénytől, amely torinói állomáshelyétől egyébként nagyjából egy órára van, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a portugál nem szokott elmenni olyan gálákra, ahol nem ő kapja a legfontosabb díjat. Így történhetett meg, hogy a FIFA idei világválogatottja, amelybe Ronladót is beválasztották, „emberhátrányban” állt fel a Scala színpadára.

Vilniusban lehet a Messi-Ronaldo „csúcsvacsora”

Ronaldo és Messi hosszú évek óta rivalizál egymással a pályán, illetve a különböző egyéni elismerésekért. Augusztus 29-én az európai szövetség monacói díjátadó gáláján egymás mellett ültek, ezt követően Ronaldo megjegyezte, hogy még soha nem vacsoráztak együtt.

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi (MTI/EPA/Valeriano Di Domenico)

Remigijus Simasius vilniusi polgármester ennek apropóján szeptember 9-én, egy nappal a Litvánia–Portugália Eb-selejtező előtt kezdeményezte, hogy a jelenkori labdarúgás két legnagyobb sztárja a litván fővárosban költse el közös vacsoráját. „Vilnius gasztronómiai közössége meghallotta, hogy Ronaldo szívesen leülne vacsorázni Messivel” – nyilatkozta Simasius egy nappal a Litvánia-Portugália Európa-bajnoki selejtező előtt.

A két sztárfocista a litván főváros legjobb tíz étterme közül választhat, a polgármester ugyanis jelképesen már mindegyikben asztalt foglalt a portugál és az argentin csatár részére.

Cristiano Ronaldo mindenesetre nem bizonyult túl udvarias vendégnek, a meghívás másnapján négy gólt is rúgott a litvánoknak az Eb-selejtezőn, amelyet a portugál válogatott végül 5-1-re nyert meg.