Csillagok

A világ legnézettebb sportműsorán lép fel Shakira és Jennifer Lopez

A két énekesnő fogja majd a februári Super Bowl félidejében a közönséget szórakoztatni. Korábban olyan A-listás sztárok léptek már fel, mint Michael Jackson, Madonna, Bruce Springsteen, Prince vagy Lady Gaga.

Shakira és Jennifer Lopez lesznek a 2020-as, tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 54. nagydöntőjének, a világ legnézettebb egynapos sporteseményének, azaz a Super Bowlnak a félidei fellépői.

Jennifer Lopez amerikai énekesnő MTI/EPA/Abir Szultan

A liga és az esemény főszponzora, a Pepsi csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy a két, spanyol és angol nyelven egyaránt éneklő popsztár szórakoztatja majd a közönséget február 2-én a miami Hard Rock Stadiumban.

Minden ilyen döntőnél kiemelt szerepet kapnak a fellépő szupersztárok. A sport izgalma mellett a nézők többsége a félidőben megtartott bulira is kíváncsi, ahol hagyományosan világsztárok lépnek fel. Az idén februárban, Atlantában rendezett döntőn is egy igazi nagyágyúval sikerült a szervezőkben megállapodnia, az amerikai pop rock együttes, a Maroon 5 szórakoztathatta a közönséget.

2018-ban Justin Timberlake volt a nyertes, az A-listás sztárok közül, korábban pedig olyan előadók léptek már fel, mint Michael Jackson, Madonna, Bruce Springsteen, Prince vagy Lady Gaga.

Az USA-ban kisebb fajta nemzeti ünnepnek számít az esemény, milliók nézik a televízióban. Bár idén, 2019-ben tíz éves mélypontra zuhant a nézettsége, még így is százmillióan nézték az Egyesült Államokban az 53. Super Bowl-t, ahol a New England Patriots-Los Angeles Rams mérkőzött meg a legjobbnak járó címért és a bostoniak nyertek. 2015-ben érte el az eddigi rekordot 114,4 millió nézővel, legutóbb 2009-ben fordult elő, hogy a mostaninál kevesebben kapcsoltak az NFL döntőjére.