Csillagok

Ez volt Matt Damon hihetetlen ballépése

Kiderült, hogy 10 évvel ezelőtt Matt Damon visszadobta az Avatar főszerepét, pedig még a bevétel tíz százalékát is felajánlotta neki a rendező, James Cameron.

2009 decemberében mutatták be az Avatart, mely a világ legelső, teljesen 3D-s élményt nyújtó filmje volt. Sokan más értéket nem is találtak az alkotásban, de James Cameron filmje mégis kult filmmé vált. 237 millió dolláros költségvetéssel készült, elkészítéséhez rengeteg technikai újítást és trükköt alkalmaztak, melyek nagy részét maga Cameron találta ki és valósította meg. A film elkészítése is két évet vett igénybe, a végeredmény pedig egy 40 százalékban élőszereplős, 60 százalékban számítógépes grafikákkal készített kasszasiker lett.

Matt Damon ezt a döntését bánhatja Fotó: iStock.com/Matteo Chinellato

Na, erre mondott nemet Matt Damon. Az origo.hu számolt be arról, hogy a színész elárulta: James Cameron felkérte őt az Avatar főszerepére, de ő nemet mondott, mivel a forgatás ütközött a soron következő Bourne-filmje felvételeivel.

Kiderült, hogy Cameron azt mondta Damonnek: „ennek a filmnek nem kellesz te, ha nem vállalod, találok egy ismeretlen színészt, de ha vállalod, tiéd 10 százalék a bevételből”. Hogy azóta Damon megbánta-e ezt a döntését? Legyen elég annyi, hogy az Avatar végül 2,79 milliárd dolláros bevétellel zárt. A főszerepet pedig egy akkor még ismeretlen színész, Sam Worthington kapta.