Csillagok

Férjnek nem volt a legjobb, de producerként csillagot kapott

Csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán az olasz származású Tommy Mottola zenei producer, lemezkiadó. Mottola 15 évig volt a Sony Music zenei kiadó igazgatója, és többek között ő volt Mariah Carey férje is.

Az 1949-ben New Yorkban született Mottola Elvis Presley hatására már 14 évesen együttest alapított. Később olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Carly Simon, későbbi felesége, Mariah Carey, Jennifer Lopez, Céline Dion, Bruce Springsteen, Michael Jackson és Bob Dylan – írja róla az MTI.

Motolla és mostani felesége Thalía, 2013-ban még a színésznő csillagának örültek Fotó: iStock.com/Kathy Hutchins

Zenészként nem csinált nagy karriert, de lemezproducerként nagyon szerencsés volt, és sok zenész álmát sikerült valóra váltania. Mariah Carey is ide tartozott, de az énekesnőnek több volt, mint egy producer, mivel az első férje volt.23 éves korában ment hozzá, az akkor 43 éves zenei ügyvezetőhöz, és bár egy darabig működött a dolog, később – főleg a korkülönbség miatt – akadtak problémák.

„Nem lehettem szabad ember, gyakorlatilag fogolyként éltem, ami azért is történhetett, mert szinte gyerek voltam még” – nyilatkozta korábban a People-nek Mariah. Házasságuk 5 évig tartott, 1998-ban elváltak.

A csillag felavatására a 70 éves Mottolát mostani felesége, Thalía, a mexikói színész-énekesnő és három gyereke is elkísérte. A producert ünneplő közönségben feltűnt Tommy Hilfiger divattervező, valamint a Gloria és Emilio Estefan zenészpáros is – számolt be róla az MTI.