Csillagok

Vilmos és Katalin történelmi utazása Diana előtt is tiszteleg

Nem unatkozik sem Vilmos sem Harry herceg, akik folyamatosan úton vannak, és hivatalos látogatások tesznek a világ különböző pontjain. Vilmos és Katalin ezúttal Pakisztánba érkezett, és ennek az útnak több szempontból is jelentősége van.

Vilmos herceg és Katalin hercegné október 14-én érkezett Pakisztánba, és mivel ebben az országban még nem jártak hivatalos minőségükben, így ez egy történelmi pillanat. Az utazás alatt a hercegi pár Nagy-Britannia és Pakisztán közös, fordulatokban bővelkedő történelmi múltja előtt rója le tiszteletét, de még egy apropója van a látogatásnak.

Fotó: instagram.com/kensingtonroyal/

Több mint húsz évvel ezelőtt Diana hercegné – Vilmos édesanyja – is járt itt. A walesi hercegnő 1996-ban és 1997-ben is meglátogatta a Shaukat Khanum Kórházat, ami egy korszerű rákkutató intézetet Lahore központjában. Most pedig Katalin és Vilmos is felkereste ezt a kórházat, hogy az itt gyógyuló betegekkel – pont mint Diana – eltöltsenek egy kis erőt.

A hercegi pár hivatalos Instagram oldala arról számolt be, hogy Katalin és Vilmos nem csak a betegekkel, de a családtagjaikkal is beszélgettek, és sok erőt kívántak a gyógyulásukhoz.