Csillagok

Meglepő terve van Eddie Murphy-nek

Visszavágyik a színpadra Eddie Murphy, csak nem épp színészként, hanem humoristaként. Úgy van vele, hogy már elég idős ahhoz, hogy kicsit lazábbra vegye, és ezzel sokkal kevesebb munka van, mint a filmezéssel.

Az 58 éves Murphy már a gimnáziumban kitűnt humorával és előadókészségével. Brooklynban 15 éves korában 25-50 dollárért önálló esteket tartott külvárosi ifjúsági házakban, ahol saját szövegeivel szórakoztatta a közönséget. Később az NBC Saturday Night Live című műsorában folytatta humorista karrierjét, de aztán jöttek a filmek, a rengeteg szinkron és a humorizálás – legalábbis ebben stand-up-os formában – háttérbe szorult.

Fotó: iStock.com/Nata Sha

Most viszont azt fontolgatja, hogy visszatér eredeti „szakmájához, mert gyerekei mellett inkább pihenésre vágyik, mint a folytonos robotra.

„Ha egyszer visszakerülök a színpadra, kizárt dolog, hogy megint filmezni akarnék” – nyilatkozta a színész a The Wall Street Journal Magazine-nak. „Leginkább a családommal szeretnék lazulni. A filmezés arról szól, hogy föl kell kelni ötkor, és nyomni sötétedésig. Húsz évesen kezdtem az ipart a 48 órával. Ennek nyomorult 38 éve már. Aki volt már forgatáson, láthatta, mekkora tipródás az egész. Egyáltalán nem jó móka” – mondta kissé kiábrándultan a Eddie Murphy.