Csillagok

II. Erzsébet királynő műszőrmére váltott

Megdicsérte II. Erzsébet angol királynőt a PETA nemzetközi állatvédő szervezet, mert az uralkodó állatprém helyett műszőrmével díszített ruhát visel.

II. Erzsébet királynőt is elérte a műszőrme és ökobőr-láz. Na azért, nem egy bőrnacit húzott a királynő, de az állatvédelmi trend őt is magával ragadta. Angela Kelly, aki hosszú ideje felel a királynő ruhatáráért, előzőleg egy új könyvben szólt arról, hogy II. Erzsébet nem akar többé állati szőrmét hordani, és ez már a gyakorlatban is megvalósult. Azt írta: „ha őfelségének különösen hideg időben lesz elfoglaltsága, amelyen meg kell jelennie, 2019-ben már műszőrmét fog viselni, hogy melegen tartsa”.

Az MTI számolt be a Buckingham-palota közleményéről, melyben azt írták: a királynő számára tervezett új ruhákhoz már nem használnak többé állati prémet, csak műszőrmét. Ugyanakkor hozzáfűzték, ez nem azt jelenti, hogy II. Erzsébet meglévő ruhatárából eltávolítják a szőrméket, és az összes szőrmés ruhadarabját lecserélik. „A királynő továbbra is hordani fogja ruhatára meglévő darabjait” – áll a közleménybe.

A PETA brit szervezete viszont hangsúlyozta, hogy „a királynő elhatározása összhangban áll sok előrelátó fogyasztó, vállalkozás és nemzet gondolkodásával, amelyek felismerték, hogy az innovatív műszőrmék használata jobb a környezetnek, és megóvja az állatokat a sanyarú sorstól és a véres, fájdalmas haláltól”.