Csillagok

A magyar a koraszülöttek mentését segíti Jean-Paul Belmondo

A francia színész egyszer már, három évvel ezelőtt is beállt a közmédia kezdeményezése mögé. Idén másodszor döntött úgy, hogy támogatja a Jónak lenni jó! című jótékonysági műsort.

A másfél hete becsületrenddel kitüntetett színészlegenda korábban a bőrdzsekijét, most pedig a nyakkendőjét ajánlotta fel dedikálva a műsor számára, amely idén a koraszülöttek mentését támogatja. A kedvezményezett a 30 éve működő Peter Cerny Alapítvány.

Jean-Paul Belmondo francia színész (MTI/EPA/Yoan Valat)

Az adományvonalon a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a koraszülöttek mentését és szállítását 1989 óta végző alapítványt.

Jean-Paul Belmondo egy párizsi étteremben fogadta a Jónak lenni jó stábját, a találkozásról Király Levente rendező, az M5 csatorna kiemelt szerkesztője számolt be. Elmondta, hogy Belmondo a felajánlott nyakkendőt még nem is olyan régen, különböző eseményeken viselte.

Mint mondta, a 86 éves színész teli van humorral és jókedvvel, a találkozón elmesélte az életét. Felidézte, hogy a színészmesterségét Párizs utcáin tanulta meg, mert nem vették fel a főiskolára.

Király Levente szerint Belmondo kiváló példa arra, hogy nincs az a mélység, amiből ne lehetne felemelkedni, legendává válni, ha az ember mindent megtesz érte.

A műsorban elárverezésre kerülő tárgyak között szerepel még Nick Vujicic, a szerb származású ausztrál előadó és tréner egyik pólója, amit a kéz és láb nélkül született előadóművész szájjal dedikált. Emellett Bud Spencer családja is felajánl majd valamit a színész hagyatékából. A jótékonysági kezdeményezéshez idén is csatlakoztak sportolók, színészek is, mint például Hosszú Katinka.

Jean-Paul Belmondo francia színész távozik a Charles Aznavour örmény származású francia sanzonénekes, zeneszerző és színész tiszteletére rendezett párizsi megemlékezésről (MTI/EPA pool/Christophe Ena)

Az akció legfontosabb célja, hogy nagyon széles, országos összefogás induljon meg a koraszülöttek támogatására, hogy minél többen csatlakozzanak a jótékonykodáshoz akár pár forintos felajánlással is.