Csillagok

Elmesélte élete sötét titkát a szívtipró énekes

Robbie Williamsért a 90-es években emberek milliói rajongtak. A Take That énekeseként ez nem is volt meglepő, de a sztár, nehezen viselte a hirtelen jött népszerűséget. Közel 20 év távlatából már beszélni az akkori gondjairól.

Robbie Williams nemrég Jonathan Ross show-jában volt vendég, ahol élete legnehezebb időszakáról is vallott. Az énekes, miután otthagyta a Take That nevű brit fiúcsapatot szólókarrierbe kezdett, és sikeresebb lett, mint azt bármikor is remélte. Csakhogy ezt feldolgozni nagyon nehéz, és idővel alkohol- és drogproblémái lettek, és ez majdnem az életébe került.

Fotó: iStock.com/Andrea Raffin

Bevallása szerint Elton Johnnak köszönheti az életét. Az énekes-zeneszerző éppen amiatt tudott segíteni Williamsnek, mert fiatal korában ő is átélt hasonlókat, küzdött a droggal és az alkohollal is.

„Elton meghívott a házába, hogy meghallgassa az új dalaim. Aznap reggel beültem egy taxiba, és azt a játékot játszottam, hogy ha megláttam útközben egy kocsmát, megállítottam az autót, és bedobtam két deci alkoholt. Már volt bennem vagy két liternyi pia, aztán elmentem a stúdióba, ahol teljesen kiütött az alkohol, és a mixelőpult alatt végeztem. A fejemben volt, hogy délután háromra Eltonnál kell lennem, de még egy kis vörösbort ittam azért előtte” – mesélte az énekes.

Ezek után el lehet képzelni, hogy milyen állapotban érkezett meg Elton Johnhoz, aki azt tanácsolta neki, hogy most rögtön menjen el elvonóra. Bár Williams akkor ellenkezett, de végül az idősebb zenésztárs akarata győzött, aki egy orvost és egy pszichiátert is kerített neki. Mindennek már 19 éve, a zenész azt mondta, hogy a rehabot nehezen viselte, de sikerült leküzdenie a démonait, és azóta tiszta.