Csillagok

Meghan hercegné és Harry herceg idén nem töltik együtt a karácsonyt a királynővel

A brit királyi család hagyománya már évtizedek óta, hogy a karácsonyt az egész család együtt ünnepli a Sandringham-i birtokon. Idén változni fog ez a hagyomány.

Harry herceg egyetlen karácsonyt kivéve minden alkalommal a királyi családdal ünnepelt. Azt az egy alkalmat 2012-ben is csak amiatt kellett kihagynia, mert épp Afganisztánban szolgált.

Harry herceg és Meghan Markle elsőszülött fiúkkal Archie-val, idén inkább otthon maradnának Windsorban az ünnepek alatt. Terveik között szerepel az is, hogy így végre lehetőségük lenne elutazni Los Angelesbe Meghan hercegné édesanyjához, Doria Raglandhoz. Utóbbit vélhetőleg Meghan Markle tanácsolhatta férjének. A házaspár már a hálaadáskor is Doria Raglandnál időzött, de akkor még azt üzenték Erzsébet királynőnek és Fülöp hercegnek, hogy karácsonyra hazatérnek Sandringhambe.

Harry sussexi herceg, Meghan sussexi hercegnő a fiukkal az első hivatalos külföldi útjukon Fokvárosban 2019. szeptember 25-én Fotó: MTI/EPA/Henk Kruger

Elképzelésükön, úgy tűnik változtattak, mert nemrégiben tájékoztatták a 93 éves királynőt és 98 éves férjét, hogy idén mégsem tudnak részt venni a közös ünnepen.

Egyes pletykák szerint Archie szülei az utóbbi hónapokban nagyon kimerültek, és szeretnének a királyi család társaságát mellőzve feltöltődni kicsit. Ingrid Seward királyi életrajzíró szerint, Meghan-nek és Harry-nek túlságosan stresszes lenne végigcsinálni a Sandringhame-i ünnepséggel együtt járó hosszú ebédeket, vacsorákat, kötött programokat a 6 hónapos kisfiukkal.

Ez még érthető is lenne, az azonban aggodalomra ad okot, hogy a házaspár már most azt is bejelentette, hogy az éves Balmorali királyi ünnepségen sem tud megjelenni. Ez pedig évtizedek óta szigorúan kötelező esemény a brit királyi család életében.

Azzal, hogy Meghan és Harry nem jelennek meg ezeken az eseményeken biztosan nem segít feloldani a királynő és Meghan Markle között felgyülemlett feszültségeket, pláne mivel a hercegné egy korábbi tévéinterjújában ekképpen jellemezte a családi helyzetet: A brit merevség káros.

Egyébként nem Meghan és Harry az elsők, akik úgy döntöttek kihagyják a karácsonyt a királynőnél, 2016-ban Kate Middleton és Vilmos herceg is inkább Kate családjánál töltötték az ünnepi időszakot.