Csillagok

Ezek a sztárok rekordot döntöttek a válásaikkal

Nem titok, hogy Hollywoodban, a sztárok között gyakoribbak a válások, mint az átlagemberek körében. De még a világsztárok közül is vannak olyanok, akik kiemelkednek a többiek közül azzal, hogy hányszor is álltak újra és újra oltár elé. Íme három világsztár, akik rekordot döntöttek Hollywoodban a válásaikkal.

Liza Minnelli

Judy Garland lányaként Liza Minnellinek nem volt sok választása, csak hogy az anyukája nyomdokaiba lépjen. De Liza nem csak Judy tehetségét örökölte, hanem annak kaotikus életvitelét is. A Cabaret sztárjának első házassága hét évig tartott, majd 1974-ben hozzáment Jack Haley Jr. rendezőhöz, akivel két évig éltek együtt. Ezután Mark Gero művésszel állt oltár elé, akivel 15 éven keresztül éltek boldog házasságban, így sokan azt hihették, hogy a harmadik férj lesz a befutó. De 2002-ben újra rátalált az örök szerelem, negyedik, egyben utolsó férje David Gest lett. A frigy azonban csak öt évet élt meg. Liza azóta nem házasodott újra.

Liza Minelli amerikai színésznő (MTI/EPA/JASON SZENES)

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylort sokan Hollywood ékköveként tartják számon, elképesztő szépségével, no meg tehetségével örök nyomot hagyott a filmtörténetben. Liz a szerelemben már nem volt olyan sikeres, mint a munkájában: első házasságát 18 évesen kötötte a Hilton hotellánc megalapítójával, Nicky Hiltonnal, házasságuk viszont csak nyolc hónapot élt meg. Második férje, a nála 20 évvel idősebb milliomos Michael Widing volt, akivel öt évig voltak együtt, és két fiúk született. A frigynek állítólag azért lett vége, mert Wilding papucsférjnek bizonyult, és ez nem adott elég izgalmat a színésznőnek. Harmadik házassága Mike Todd filmproducerrel tragikus véget ért: Todd egy évvel az esküvő után repülőszerencsétlenségben életét vesztette. A kétségbeesett özvegyet legjobb barátja Eddie Fisher vigasztalta ebben az időszakban, barátságukból házasság lett. Ez a kapcsolat is gyorsan véget ért, mivel Liz veszedelmes viszonyt kezdett Richard Burtonnal, aki később fizikailag bántalmazta a filmcsillagot. Egyszer annyira megverte, hogy Liz emiatt elvetélt. Az erőszakossága ellenére Richard Burton örök szerelem, Liz azt kérte, hogy halála után egy sírba temessék a színésszel. Nem bírták sokáig egymás nélkül, újra összeházasodtak, de a második házasságuknak is válás lett a vége. Elizabeth még kétszer ment férjhez, utoljára 1996-ban vált el. Elmondása szerint, Burton volt a legnagyobb szerelme. Liz Taylor összesen nyolcszor vált el.

Az archív képen Elizabeth Taylor kétszeres Oscar-díjas amerikai színésznő (MTI/EPA/HARRISON FUNK)

Gábor Zsazsa

A magyar származású díva, aki 1941-ben emigrált az Egyesült Államokba szépségkirálynőből lett világhírű színésznő. Első férje, a török politikus és milliomos Burhan Asaf Belge volt, aki sokáig a leghűségesebb rajongója volt Zsazsának. Házasságuk öt évig tartott. Második férje a szintén hotelmágnás Conrad Hilton, aki Nicky Hilton testvére volt. Harmadik férje a színész George Sanders volt, negyedik férje Herbert Hutner pénzügi tanácsadó, az ötödik Joshua S. Cosden Jr., aki az egyik leggazdagabb család sarja volt. Hatodik férje a Barbie baba megalkotója Jack Ryan volt, hetedik férje Micheal O’hara ügyvéd, nyolcadik férje Felipe de Alba színésszel nem volt legális a házasságuk, mert a színésznőnek addigra még nem sikerült jogilag elválnia Micheal O’Hara ügyvédtől, aki megnehezítette a válás folyamatát. Miután Zsazsa újra szabad lett, nem vesztegette sokáig az idejét, és hozzáment a kilencedik, egyben utolsó férjéhez, aki talán mind között a legjobb fogás volt, ő ugyanis Frédéric Von Anhalt herceg volt. Zsazsa a kilenc férjével bekerült a Guiness-rekordok könyvébe is.