Csillagok

58 év alatt nem történt ilyen egyetlen Bond-filmmel sem

A Gladiátor és A Karib-tenger kalózai filmzenéjének szerzője, Hans Zimmer dolgozik a Nincs idő meghalni című 25. James Bond-film zenéjén, de sosem fordult még elő, hogy utómunka közben történt a csere.

A Variety.com szerint Zimmer az eredetileg felkért Dan Romertől vette át a feladatot. A Bond-produkciótól az amerikai zeneszerző állítólag „alkotói véleménykülönbségek” miatt távozott decemberben – írta az MTI.
A Daniel Craig főszereplésével forgatott Nincs idő meghalni utómunkái jelenleg Londonban zajlanak. Cary Fukunaga, a film rendezője tavaly nyáron vonta be a munkában Romert, akivel korábban a Hontalan fenevadak és A mániákus című produkcióin dolgozott.

Hans Zimmer legutóbbi koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2017. június 1-jén. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Zimmer az idén a mozikba kerülő Wonder Woman 1984, a Top Gun: Maverick és a Dűne című filmek zenéjével is adós még, ezért a Variety.com szerint segítség nélkül valószínűleg nem tudja majd befejezni a Bond-film zenéjét. A lap szerint a szóba jöhető munkatársak között lehet Benjamin Wallfisch, akivel Zimmer a Szárnyas fejvadász 2049-en dolgozott, vagy Lorne Balfe, aki az Ad Astra – Út a csillagokba produkcióját mentette ki a bajból tavaly. Szóval munka és feladat van bőven, hiszen a Bond filmek zenéi legtöbbször slágerként is nagyot szólnak, és olyan sok idő már nincs, mivel a tervek szerint a filmzenét február közepére fel kell venni.

A Nincs idő meghalni az első olyan Bond-film a produkciók 58 éves történetében, amelynek zeneszerzőjét az utómunkák során cserélték le. Azért jó kezekbe került a film így is, hiszen Zimmer eddig 11 Oscar-jelölést kapott filmzenéiért. Az új Bond-filmet áprilistól forgalmazzák úgyhogy már csak néhány hónap és kiderül, mit sikerült összehozni.