Csillagok

Drámai döntést hozott Harry és Meghan

Harry herceg és Meghan hercegnő az Instagramon jelentette be, hogy hosszas gondolkodás után úgy döntöttek, "progresszív, új szerepkörre" törekszenek a monarchia intézményrendszerén belül. Vagyis visszalépnek a brit királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott szerepüktől és ezentúl kevesebbet vállalnak.

A pár az Instagramon közölte, hogy visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott feladataitól, anyagilag is önálló életet akarnak élni, megosztva az Egyesült Királyság és Észak-Amerika között.

Hozzátették, továbbra is együttműködnek a királynővel, és a királyi család összes tagjával. Harry és Meghan egyértelművé tette, hogy nem szakítja meg a kapcsolatot a királyi családdal, továbbra is teljes mértékben eleget tesznek az uralkodóval, a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösséggel és az általuk patronált társadalmi szervezetekkel szembeni kötelezettségeiknek.

Windsor, 2019. július 6.Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és felesége, Meghan sussexi hercegnő gyermekük, Archie Harrison Mountbatten-Windsor keresztelésén az angliai Windsor királyi kastélyában 2019. július 6-án. A május 6-án született fiúgyermek a hetedik a brit trónutódlási sorban.MTI/EPA/SUSSEX ROYAL/Chris Allerton

A kétlaki élettől azt várják, hogy fiuk, Archie egyszerre tudja megismerni a monarchia tradícióit, miközben sokkal nagyobb teret kap majd a saját életében.  A pár egyébként néhány napja érkezett haza Kanadából, ahol hat hetet töltöttek. II. Erzsébet királynőnek már az sem nagyon tetszett, hogy kisebbik unokája és neje nem Angliában töltötte a karácsonyt, de kénytelen volt ezen túllépni.

Omid Scobie, a bazaar.com royal szakértője már korábban is jelezte, hogy szerinte Meghan és Harry 2020-ban többször is vissza szeretne menni Kanadába. A házaspárnak már konkrét ütemterve is van a kanadai utakra, és ez be is bizonyosodott.

Fotó: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

A Cosmopolitan szerint Meghan és Harry ha az utazásokban gondolkozik, akkor egyáltalán nem tervezik a második babát. Eredetileg még úgy volt, hogy Archie után – aki májusban lesz egy éves – rögtön szeretnék a második gyereket, sőt a királyi családban is az a megszokott, hogy a családalapítás az első helyen áll. És, ha ez még nem lenne elég, azért azt se felejtsük el, hogy Meghan hercegné idén már 39 éves lesz, ami persze koránt sem kizáró ok a szüléshez, de minél később tervezik a második gyereket, annál nehezebb dolga lesz.