Csillagok

Letartóztatták Joaquin Phoenixet

Jane Fonda után most Joaquin Phoenixet vitték el az amerikai törvényhozás épülete, a Capitolium lépcsőjéről a rendőrök.

Jane Fonda folytatta tiltakozási hagyományait Washingtonban, és múlt hét pénteken ismét kiállt a amerikai törvényhozás épülete, a Capitolium lépcsőjére. A Pénteki Tűzriadó címen megtartott tiltakozásokhoz egyébként egyre több híresség is csatlakozik – számolt be az esetről a CBSNews.

Többek között Martin Sheen és a friss Golden Globe-díjas Joaquin Phoenix is jelen volt a múlt pénteki akción. Mindkettőjüket őrizetbe is vették a rendőrök.

Phoenix még beszédet is mondott a tiltakozáson: “Még a Joker is hisz az éghajlatváltozásban!” Majd hozzátette, hogy a Hús- és Tejipar a harmadik vezető ágazat, mely jelentős hatással bír az éghajltaváltozásra. Noha a becslések eltérőek, az ENSZ jelentése szerint a vágásra szánt állatok nevelése a globális üvegházhatású gázok kibocsátásának közel 15% -át teszi ki. “Van valami, amit ma vagy holnap meg tudsz tenni az éghajlatváltozás megállításáért, hogy döntést hozol arról mit fogyasztasz!” – mondta Phoenix, aki egyébként közvetlenül Fonda oldalán állt, amikor elvezették.

A tiltakozáson elhangzott beszédeket itt nézheted meg:

A tüntetésen ott volt Maggie Gyllenhaal is, de az ő előállításáról nem érkezett hír – írja a 444.hu. Pénteken a beszédeken elhangzott az is, hogy bár a tüntetéssorozat folytatódik, Washingtonban ez volt egy ideig az utolsó felvonulás.