Csillagok

Meghan apja szerint lánya szétrombolja a monarchiát

A Mexikóban élő, 75 éves Thomas Markle megint megszólalt lánya ellen, akivel nem is tartja a kapcsolatot, de azért markáns véleménye most is van: a brit monarchia rombolásával vádolja Meghan hercegnőt és férjét, Harry herceget.

Thomas Markle a Channel 5 brit kereskedelmi televíziónak adott interjút, mely a műsort még nem adta le, de néhány részlet már kiszivárgott – írta az MTI.

Meghan Markle Fotó: Shutterstock

Mostmár véglegessé vált, hogy Harry és Meghan gyakorlatilag kivonul a királyi családból, legalábbis a monarchia hivatalos programjaiban a továbbiakban nem vesznek részt, közpénzellátmányban ezentúl nem részesülnek és II. Erzsébet királynőt sem képviselik hivatalos fórumokon. A házaspár emellett a jövőben nem használja az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness, HRH) titulust sem, amelyre Harry az uralkodó egyenes ági leszármazottjaként, Meghan hercegnő Harry feleségeként tarthatott igényt.

Thomas Markle minderről meg is fogalmazta a véleményét: amikor Harry és Meghan 2018-ban összeházasodott, mindketten kötelezettséget vállaltak arra is, hogy a királyi család tagjaként képviselik a koronát. Ehelyett a lánya „rombolja, leértékeli, szétzilálja a monarchiát”, amely „minden idők egyik legnagyszerűbb, régóta létező intézménye”.
Meghan apja azt is elmondta, szerinte minden fiatal lány hercegnő akar lenni: „Meghannak ez megadatott, és most az egészet elhajítja, ráadásul nekem úgy tűnik, hogy pénzért” – fogalmazott a férfi a műsor előzetesében.

Meghan sussexi hercegnő és férje, Harry sussexi herceg Fotó: MTI/EPA/Pool/PA/Dominic Lipinski

A Channel 5 televíziónak egyébként azt is elmondta, hogy nem számít arra, hogy lánya valaha is újból felveszi vele a kapcsolatot: „Különösen azután nem, hogy most miket mondtam róluk”. Ezek után mindenki kíváncsian várja a teljes, 90 perces interjút.