Csillagok

Ilyen még nem volt! Együtt a Queen és Erzsébet királynő

A Queen együttes tiszteletére emlékérméket bocsátott ki a Királyi Pénzverde. Az egész azért rendkívül különleges, mert a brit rockegyüttes az első, mely ugyanazon az érmén szerepel, mint II. Erzsébet.

A pénzverde közleménye szerint a Zenei legendák című új sorozata keretében örökítette meg az érméken a Queent. A brit itv.com hírportál szerint nem csak a zenekari tagok, hanem a hangszereik is feltűnnek az érméken. De ez még nem minden. Chris Facey, a Királyi Pénzverde érmetervezője elmondta, hogy az érméken feltűnő hangjegyek a Queen 1975-ben megjelent Bohém rapszódia című dallamát idézik.

Fotó: iStock.com/ Muhammad suryanto

A dal, ami talán a hírnevet, sőt a halhatatlanságot hozta meg az együttesnek. Az emlékérmét arany, ezüst és egy olcsóbb változatban is meg lehet vásárolni a pénzverdétől. A korlátozott példányszámban kiadott érmék ötfontos, olcsóbb címlete 13 fontért (5100 forintért) szerezhető be, de az MTI beszámolója szerint drágább érmék is vannak, melyek értéke már közel van az egymillió forinthoz.

„Íme az első érme, amelyen a Queen és a királynő (Queen) látható” – fogalmazott Brian May, az együttes tagja, arra utalva, hogy az érme egyik oldalán II. Erzsébet, a másikon pedig az együttes képe látható.