Csillagok

Parkinson-kórban szenved a rocklegenda

Meglepően őszinte és érzelmes interjút adott az ABC televíziónak Ozzy Osbourne. A Black Sabbath egykori vezető énekese elárulta, hogy súlyos beteg.

A 71 éves rocklegenda feleségével együtt érkezett a tévéműsorba, és bejelentése nem a véletlen műve volt, tervezte, hogy elmondja az igazat az egészségi állapotáról. Tavaly áprilisban diagnosztizálták nála a Parkinson-kórt, s mára már annyira elhatalmasodott rajta, hogy már nem is tudja palástolni a remegését és a fájdalmait. Hozzáfűzte: Svájcba készül kezelésre, mivel az Egyesült Államokban már a kúra minden lehetőségét kimerítették – írta az MTI.

Ozzy Osbourne és a felesége Fotó: iStock.com/Kathy Hutchins

Osbourne sokakat meglepett ezzel az őszinteséggel, beszélt arról, hogy a tavalyi éve folyamatos fájdalomban telt, és arról is, hogy egy operációval kezdődött az egész. Elesett tavaly tavasszal, meg kellett műteni, de szerinte az orvosok sem biztosak abban, hogy az esés vagy a műtét váltotta-e ki a Parkinson-kórt.

A rocklegenda elmondta, azért osztja meg történteket a nyilvánossággal, mert az terjedt el róla, hogy a halálos ágyán fekszik, és most lelkiismeret-furdalása van, mert nem volt őszinte a rajongóival.
A Parkinson-kór jelenleg nem gyógyítható. A gyógyszerek csak lassítják a folyamatot, de nem orvosolják a betegséget.