Csillagok

Alakul az Oscar-gála programja

Mindjárt itt a február 9, és a filmrajongók már biztosan rég feljegyezték ezt a dátumot. Az amerikai filmakadémia ekkor tartja a 92. Oscar-gáláját, aminek egyre ütősebb lesz a programja.

Az amerikai filmakadémia közlése szerint Elton John brit popikon és Idina Menzel amerikai musical-előadó is fellép az Oscar-gálán – írta az MTI.

Elton John a Rocketman című életrajzi filmjében elhangzó, Oscar-díjra jelölt dalát, az I’m Gonna Love Me Againt adja elő, Idina Menzel pedig a Jégvarázs 2. című film betétdalát, az Into The Unknownt. A gálán fellép emellett Questlove amerikai rapper és Eímear Noone ír karmester és zeneszerző is.

És ne felejtsük el, hogy milyen sztárparádé lesz a jelöltek és a meghívott vendégek között. Persze a gála évről évre kitesz magáért, de ezúttal talán a legerősebb a felhozatal a díj várományosai között is. Csak néhány név, akik február 9-én az arany szoborral térhetnek haza: Antonio Banderas (Fájdalom és dicsőség), Leonardo DiCaprio (Volt egyszer egy… Hollywood), Adam Driver (Házassági történet), Joaquin Phoenix (Joker), Jonathan Pryce (A két pápa), Tom Hanks (A Beautiful Day In The Neighborhood), Anthony Hopkins (A két pápa), Al Pachino (Az ír), Joe Pesci (Az ír), Brad Pitt (Volt egyszer… egy Hollywood). És még a nők is: Kathy Bates (Richard Jewell), Laura Dern (Házassági történet), Scarlett Johansson (Jojo Rabbit), Florence Pugh (Kisasszonyok) vagy épp Margot Robbie (Botrány).

Tarantino és Volt egyszer egy… Hoolywood film sztárjai Fotó: iStock.com/Featureflash Photo Agency

Az amerikai filmakadémia 92. díjátadó ceremóniáját február 9-én, vasárnap este rendezik a hollywoodi Dolby Színházában. A műsort az ABC televízió élőben közvetíti.