Csillagok

Így búcsúzott a sztárvilág Kobe Bryanttől és a lányától

Michael Jordan, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lopez, csak néhány név azok közül, akik megható búcsút intéztek a tragikus körülmények között elhunyt Kobe Bryant és kislánya emlékének.

Helikopter-balesetben életét vesztette vasárnap Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó, a sportág legendás alakja. A helikopteren volt Bryant 13 éves lánya, Gianna, az ő egyik csapattársa és egy szülő. Vasárnap este Alex Villanueva, Los Angeles megye seriffje a Twitteren közölte: a korábbi információkkal ellentétben nem öten, hanem kilencen voltak a lezuhant és kiégett helikopteren, a pilóta és nyolc utas. A tragédiának nincs túlélője – írta az MTI.

Fotó: iStock.com

A világot megrázta a tragédia, és a közösségi oldalán hírességek ezrei búcsúztak a legendától és gyermekétől. Két legfontosabb játékostársa, Michael Jordan és Shaquille O’Neal érzelmes szavakkal emlékezett.
“Nem lehet szavakkal kifejezni azt a fájdalmat, amit érzek. – közölte szóvivőjén keresztül Michael Jordan. – Szerettem Kobe-t, olyan volt számomra, mint egy testvér.”

Shaquille O’Neal is kifejezte az együttérzését Bryant és 13 éves lánya, Gianna halála miatt. “Szeretlek benneteket és hiányozni fogtok” – írta.

De csodaszép búcsút írt a Twitteren Leonardo Dicaprio is. „Kobe egyszerűen fantasztikus volt, egy legenda. Nyugodjanak békében, akik vele együtt az életüket vesztették. Los Angeles többé nem lesz ugyanolyan.”- idézte a Wonderwall a színész szavait.


Jennifer Lopez személyesen is ismeri az elhunyt sportlegenda feleségét, Vanessát. A fotót, amit kitett nem lehet könnyen nélkül nézni. Hozzá pedig a szöveg: “Nincs nagyobb igazságtalanság annál, minthogy egy napon veszítsük el a férjünket és a gyermekünket. Vanessa, imádkozom azért, hogy Isten vezérelje lépteidet ennek az elképzelhetetlen tragédiának a feldolgozásában.”

A tragédia beárnyékolta a 62. Grammy-díjkiosztó gálát, amelynek helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben a Staples stadion – Bryant csapatának, a Los Angeles Lakersnek otthona – adott otthont.

Sőt, a tenisz világa – miközben az Australian Open zajlik – megrendülten és szomorúan reagált a halálhírre. „Őszintén gyászolok. Kobe a mentorom és a barátom volt. Te és a lányod a szívünkben éltek tovább örökké” – írta a Twitteren Novak Djokovic, az Australian Open címvédője. A világelső Rafael Nadal úgy fogalmazott: „Ma korán arra a szörnyű hírre ébredtem, hogy a világ egyik legnagyobb sportolója elhunyt. Sokkot kaptam.”

Közben eldőlt, hogy az egykori kosárlabdázó bekerül idén a kosárlabdázó Hírességek Csarnokába. „Így tisztelgünk Kobe emléke előtt. A történelem legemblematikusabb osztálya nyer felvételt ebben az évben Kobe, Tim Duncan és Kevin Garnett személyében” – jelentette be Jerry Colangelo, a Massachusetts állambeli Springfieldben található intézmény vezetője. A játékosokat leghamarabb három évvel a visszavonulásuk után iktathatják be a halhatatlanok közé. Bryanthez hasonlóan Duncan és Garnett is 2016-ban fejezte be pályafutását.