Csillagok

Itt a dátum, hogy mikor lesz az újabb hercegi esküvő

Újabb lagzira készül a brit királyi család. Beatrix hercegnő, II. Erzsébet királynő 31 esztendős unokája megy férjhez.

Bejelentette a Buckingham-palota, hogy Beatrix május 29-én megy férjhez Londonban Edoardo Mapelli Mozzi 37 éves olasz származású ingatlanmágnáshoz – számolt be róla az MTI. Az esküvőt a londoni St. James-palota királyi kápolnájában tartják, és a ceremónia jóval inkább magánjellegű lesz, mint Beatrice húgának, Eugenie-nek az esküvője. Az esküvő után II. Erzsébet uralkodó fogadást ad a Buckingham-palotában.

Beatrix hercegnő András yorki herceg és Sarah Ferguson lánya Fotó: shutterstock

De tegyük kicsit tisztába a családi viszonyokat, hiszen nem csak Károlyból, Vilmosból és Harryből áll a brit királyi család, bár tény, hogy Károly, mivel II. Erzsébet királynő elsőszülött fia, így minden figyelem rájuk irányul. Beatrix hercegnő András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyerekének elsőszülött leánya. Édesanyja Sarah Ferguson, aki elvált András hercegtől. Attól az András hercegtől, aki tavaly bejelentette be, hogy visszavonul hivatalos uralkodóházi kötelezettségeitől az után, hogy egy szexuális zaklatási ügybe keveredett.

Az esküvőt nyilván Beatrix és az olasz nemesi családból származó Mozzi várja a legjobban, de az egész udvar lázban ég, és kicsit jót fog nekik tenni, hogy valami eltereli a figyelmet Harry és Meghan kanadai költözéséről.