Csillagok

Danny Trejót ölték meg a legtöbbször a filmvásznon

Legalábbis a buzzbingo.com által készített felmérés szerint.

A legtöbb filmeli halálról készült top 10-es listát Danny Trejo vezeti az oldal szerint. Az akciófilmek leginkább negatív figurájaként ismert amerikai színész legalább 65-ször halt már meg az általa megformált karaktere szerint. Ez jóval több, mint bármely más színész halála a vásznon.

A főszerepet alakító Danny Trejo amerikai színész a Machete című filmje bemutatóján (MTI/EPA/PAUL BUCK)

A meglehetősen magas szám köszönhető annak is, hogy Danny Trejo az esetek többségében negatív szereplőként, gonoszként tűnik fel az alkotásokban.

A felmérés szerint amúgy is inkább a férfiakat “nyírják ki”. A filmekben megjelenő halálesetek háromnegyedében, azaz közel 76 százalékban férfiak az áldozatok. A női toplista élén a kétszeres Oscar-díjas amerikai színésznő, Shelley Winters áll, akit elsősorban az Anna Frank naplója című filmből ismerhetnek a magyar nézők és “mindössze” húsz alkalommal találkozott a halállal a szerepe szerint.

Őt Julianne Moore és Jennifer Jason Leigh követik 17, illetve 14 filmbeli halálesettel. Míg a férfiak top 10-ben dobogós helyen végzett az a Christopher Lee is, aki Szarumánt játszotta a Gyűrűk urában és felfért a dobogóra még, 51 “meghalással” Lance Henriksen is, A bolygó neve: Halál című, 1986-ban készült színes, amerikai akcióhorrorból.