Csillagok

Így támogatja a zeneoktatást a poptörténelem egyik legjelentősebb zenésze

Paul Simon amerikai zenész egymillió dollárt, azaz több mint 300 millió forintot adományozott zeneoktatásra New York-i iskoláknak.

Az összegből többek között zenetanárok ösztöndíjait, mentorprogramokat és a diákok zeneóráit finanszírozzák – közölte Bill de Blasio, a metropolisz polgármestere.

Paul Simon amerikai zenész megérkezik a Simon és Garfunkel zenéje elnevezésű jótékonysági gálakoncertre. (MTI/EPA/Andrew Gombert)

A pénz a 12-szeres Grammy-díjas amerikai énekes és dalszövegíró 2018-as búcsúkoncertjéből származik, melynek utolsó állomása a New York-i Flushing Meadows Corona Park volt. A zenész a helyszíntől nem messze töltötte a gyerekkorát.

“A New York-i közoktatási rendszer egykori tanulójaként jó látnom, hogy virágzanak a zenei tehetségek, és nagyon várom, hogy láthassam, mit mutatnak fel ezek a gyerekek az új program hatására” – mondta Paul Simon.

A kollégájával, Art Garfunkellel közös, Simon & Garfunkel nevű formációval és szólóban is világhírűvé vált zenész olyan dalokkal vált ismertté, mint például a Bridge Over Troubled Water.

A magyar zsidó családban az Egyesült Államokban született Paul Simon tagja a Dalszerző Hírességek Csarnokának, és mind a Simon & Garfunkel duó tagjaként, mind szólózenészként bekerült a Rock & Roll Hírességek Csarnokába is.