Csillagok

Kezelésre utazik Svájcba a 71 éves rocklegenda

Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori énekese lefújta észak-amerikai turnéját, hogy Parkinson-kórját kezeltesse.

Az énekes, aki egy januári interjúban tárta fel, hogy a Parkinson-kór egyik enyhébb típusában szenved, áprilisban Svájcba utazik orvosi konzultációra és az azt követő kezelésre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AIRING TONIGHT! @SiriusXM @SXMOzzysBoneyard brand new Ozzy Speaks episode, discussing health, cancelation of 2020 tour dates and more. Monday 2/17 10pET and all day tomorrow.

Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne) által megosztott bejegyzés,

A brit születésű, de az Egyesült Államokban élő sztár május végén lépett volna színpadra Atlantában. „Sajnos április előtt nem tudom elkezdeni a kezelést Svájcban és a kúra 6-8 hetet vesz igénybe” – idézi Osbourne-t a közlemény, amelyet a héten tettek közzé a zenész Facebook-oldalán.

A januári interjúban Osbourne elmondta, hogy a betegséget tavaly áprilisban diagnosztizálták nála egy esést követően. „Szörnyű kihívás volt számunkra, műtétet kellett végrehajtani a nyakamon, ahol minden ideg roncsolódott” – mondta akkor a sztár.

Az esést követően Osbourne már elhalasztotta egyszer az egyesült államokbeli turnéját.

Mostani döntését azzal indokolta, hogy nem akar belevágni egy koncertsorozatba, aztán az utolsó pillanatban lemondani a fellépéseket, mert az nem lenne korrekt a rajongókkal szemben.

Ozzy Osbourne, a Black Sabbath brit heavymetal-együttes énekese és lánya, Kelly Osbourne érkezik a Grammy-díjak 62. átadási ünnepségére a Los Angeles-i Staples Centerben 2020. január 26-án.
MTI/EPA/Etienne Laurent

Az Osbourne házaspár a múlt hónapban azt is elmondta, hogy azért utaznak Svájcba, mert az Egyesült Államokban már minden kezelési lehetőséget kimerítettek.

A Parkinson-kór neurodegeneratív betegség, amely jelenleg nem gyógyítható. A gyógyszerek csak lassítják a folyamatot, de nem orvosolják a kórt.

Osbourne a tervek szerint legközelebb október végén lép színpadra Newcastle-ben, nagy-britanniai turnéjának első állomásán.

Ordinary Man című új albuma pénteken jelenik meg.