Csillagok

Mindenki zokogott Kobe Bryant és a lánya búcsúztatóján

Los Angelesben helyi idő szerint hétfő délután több tízezer ember részvételével tisztelegtek a tragikusan elhunyt Kobe Bryant és lánya emléke előtt.

A január 26-án helikopter-balesetben elhunyt sportoló életét ünneplő, pályafutását beszédekkel és filmrészletekkel felidéző emlékünnepséget az Egyesült Államok egyik legismertebb sportcsarnokában, a Staples Centerben tartották. A csarnokban húszezer ember gyűlt össze, és az épület előtt is ezrek szorongtak és követték figyelemmel a kivetítőn az ünnepséget. A rendezvényen megemlékeztek Bryant kislányáról, a helikopteren vele lévő 13 éves Giannáról és a fedélzeten velük utazó másik hét elhunyt személyről is – számolt be róla az MTI.

A “Kobe és Gianna Bryant életének megünneplése” címet viselő rendezvényt nem véletlenül tartották február 24-én. Az özvegy, Vanessa Bryant kérése volt ez: a sportoló ugyanis 20 esztendőn keresztül, amíg a Los Angeles Lakers játékosa volt, a 24-es számú mezt viselte.

Vanessa Bryant, Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok kosárlabdázónak, az NBA volt tagjának felesége a helikopter-balesetben elhunyt férjéről beszél a Los Angeles-i Staples Centerben. Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

Az ünnepségen jelen volt a Lakers teljes jelenlegi csapata, az NBA sztárjai, köztük LeBron James, Michael Jordan és Magic Johnson. De fellépett Beyonce, Alicia Keys és Christina Aguilera.

Micahel Jordan nem is próbálta visszatartani a könnyeit. Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

Az egész esemény legdrámaibb pontja Michael Jordan beszéde volt, aki szinte zokogva búcsúzott barátjától. „Amikor Kobe meghalt, életem egy darabja halt meg vele” – mondta beszédében az egykori sztársportoló.

 

 

Az egybegyűltek – a Bryant életének epizódjait is felidéző beszédek közben – hol nevettek, hol könnyeztek, de könnyes szemmel fogadták az özvegy Vanessa Bryant szintén könnyek között elmondott beszédét is.

 

 

„A legfantasztikusabb férj volt… A mindenem volt” – mondta sírva az özvegy, aki természetesen megemlékezett a balesetben elhunyt 13 éves kislányukról is. „Isten tudta, hogy nem lehetnek meg egymás nélkül ezen a Földön. Együtt kellett magához vinnie őket” – mondta sírva Vanessa.