Csillagok

Megható fotót posztolt Hosszú Katinka az olimpia elhalasztásáról

Szinte nincs olyan sportoló, sportvezető vagy szövetség, aki a keddi nap folyamán ne posztolta volna a véleményét az olimpia elhalasztásáról.

A sportvilág többsége egyetértetett abban, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem tehetett mást, minthogy elhalasztja a nyári tokiói játékokat a koronavírus-járvány miatt. Persze csalódottak is akadnak, hiszen sokaknak a karrierje vagy egy élet munkája került veszélybe.

A sok poszt közül a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinkaé nagyon is kitűnik. Természetes, hogy ő is nagyon várta, és teljes erővel készült az ötkarikás viadalra. Egy nagyon megható fényképet osztott meg a közösségi oldalán, ami még a 2016-os riói olimpiáról való hazaérkezése után készült a nagypapájával, aki, mint egyébként azaz ember, aki megtanította Katinkát úszni.

 

 

„Mint már sokan hallottátok, idén az Olimpia elmarad. Szeretném megosztani veletek az egyik kedvenc képemet Nagypapámmal, ahogy büszkén viseli az érmeimet. Négyéves voltam, amikor először úszni tanított. Nélküle sosem lettem volna az, aki ma vagyok. A sport és az olimpia sokkal több, mint érmek és eredmények. Ez életforma!” – írta fényképéhez Hosszú Katinka.

Egy másik úszónk, Kapás Boglárka is bizakodó: “Az időpont változott, de a cél ugyanaz maradt! Tokió 2021, jövünk!” – posztolta a világbajnok úszó.

 

 

Kozák Danuta, ötszörös olimpiai bajnok kajakos pedig az origo.hu-nak nyilatkozta: “Jelen helyzetben az olimpia elhalasztása minimum ésszerű döntés, amit kicsit azért természetesen sajnálok, de mindannyiunk egészsége ennél sokkal fontosabb. Jelenleg én is önkéntes karanténban vagyok a családommal, mert úgy gondolom, hogy ezen az időszakon közösen, a lehető leghamarabb így tudunk túl lenni.”

A gyors döntésen Szilágyi Áron, a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó is meglepődött. Az M1-en azt mondta: “Egy kicsit le is taglózott, de nem ért teljesen váratlanul, mert az elmúlt hetekben már sejthető volt, hogy nem az eredeti időpontjában lesz az olimpia. A NOB teljes mértékben felelős döntést hozott, ami nekünk élsportolóknak nagy hiányérzetet okoz. Nehéz feldolgozni azt, hogy amire négy évet készültünk, azt elhalasztják és még egy évet kell ebbe beleölnünk, de fel fogjuk tudni dolgozni”.

A tervek szerint az olimpiát 2021-ben rendezik meg, Tokióban.