Csillagok

A Fertőzés című film orvosszakértője is koronavírusos

„Ha én elkaphatom, bárki elkaphatja”, és úgy tűnik ez igaz is, mert pozitív lett a Fertőzés című film orvosszakértőjének, Ian Lipkin járványkutatónak a koronavírus-tesztje.

A szakember egy interjú alkalmával beszélt a betegségéről, amiben hangsúlyozta, hogy ha én elkaptam, bárki elkaphatja. Szerinte a leghatékonyabb megoldás a vírus terjedésének visszaszorítására a távolságtartás és hogy mindenki maradjon otthon – számolt be róla az Origo cikke.

Fotó: iStock.com/ImageFlow

A Columbia egyetemen tanító Lipkin azért vállalta el, hogy orvosszakértőként segíti a Fertőzés munkálatait, mert az alkotók tudományos hitelességre törekedtek, és a szórakoztatás mellett oktatni is igyekeztek – írta az Indiewire cikke.

A film egyébként 2011-ben készült – Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, és Bryan Cranston főszereplésével – de csak néhány hete kapta fel a világ, köztük a magyar nézők is. Az ok persze nyilvánvaló, az már más kérdés, hogy milyen érzés filmen nézni azt, ami közben szinte a valóság is.

Ha még nem láttad, most itt is megnézheted a film ajánlóját: