Csillagok

Elhagyhatta a kórházat Plácido Domingo

A spanyol operaénekes március 22-én adott hírt a saját közösségi oldalán arról, hogy kimutatták nála a fertőzést.

Plácido Domingo (Fotó: facebook.com/PlacidoDomingo/)

Plácido Domingót március 28-án szállították kórházba, egy héttel azt követően, hogy a Facebook-oldalán közzétette, kimutatták szervezetében a Covid-19 vírust. Akkor azt írta, hogy bár mindenki jól van, az egész családjával együtt önkéntes karanténba vonul.

Erkölcsi kötelességemnek érzem, hogy bejelentsem, hogy pozitív lett a koronavírus tesztem – írta Domingo a közösségi oldalán. Mivel a spanyol sztártenor a vírus jellegzetes tüneteit tapasztalta magán – köhögött és láza volt – kérte, hogy teszteljék. A posztban többek között arra is kitért, hogy legyen mindenki rendkívül óvatos és kövesse az alapvető szabályokat: gyakori kézmosás, távolságtartás és tegyen meg mindenki mindent a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.

A spanyol nyelvű CNN-re hivatkozva a papageno.hu írta meg, hogy a március 28-án kórházba került énekes már el is hagyhatta a mexikói kórházat. „Plácido Domingo állapota stabil és kielégítő, további kórházi kezelésre jelenleg nem szorul” – erősítette meg több forrás is.

A Facebook oldalára pedig azt írta, hogy állapotáról több téves információ jelent meg, de jelenleg otthon van és jól érzi magát. „Szerencsére már az első tünetektől kezdve, mint általában eddig is, orvosi felügyelet alatt vagyok, figyelembe véve a koromat is, ezért sejtettem már az első pillanatban a tünetek alapján, hogy engem is elért a fertőzés. Felhívta továbbá a figyelmet azokra, akik a betegségtől szenvednek és azokra is, akik azért küzdenek nap, mint nap, hogy életeket mentsenek. Illetve azt kéri közleményében a sztár, hogy mindenki maradjon otthon, biztonságban!