Csillagok

Több mint 10 millió forintot ért Kobe Bryant törölközője

Több mint 33 ezer dollárt, vagyis körülbelül 10,66 millió forintot fizettek a januárban elhunyt legendás kosárlabdázó, Kobe Bryant törölközőjéért egy árverésen.

A Los Angeles Lakersszel ötszörös NBA-bajnok játékos 2016. április 13-án játszotta utolsó meccsét, melyen 60 pontot szerzett a Utah Jazz ellen. A most elárverezett törölközőt a találkozó végén mondott búcsúbeszéde során a nyakában viselte, majd a rajongók közé dobta. A szurkolók körében ez a törülköző már eddig is felbecsülhetetlen értékkel bírt, és az évek során többször is gazdát cserélt – írj az MTI.

Fotó: EPA/LARRY W. SMITH SHUTTERSTOCK OUT *** Local Caption *** 52696394

Az elmúlt hétvégén egy online árverésen lehetett licitálni rá és végül 33 077,16 dollárért kelt el. A vevő nevét az aukciós ház nem hozta nyilvánosságra, a cég vezetője azonban a CNN-nek azt elárulta, hogy a férfi a Los Angeles Lakersszel kapcsolatos emléktárgyak legnagyobb gyűjtője és a jövőben szeretne egy Lakers-múzeumot nyitni.

Kobe Bryant halálhíre január 26-án rázta meg a világot, amikor 13 éves lányával, Giannával és hét másik emberrel együtt életét vesztette egy helikopter-balesetben.