Csillagok

Luxus helyett munka: kórházi dolgozó lett a hercegnéből

Károly Fülöp svéd királyi herceg 35 éves felesége, Zsófia elvégzett egy háromnapos egészségügyi gyorstalpalót a stockholmi Sophiahemmet Egyetemi Kórházban, majd beállt dolgozni.

Igazi példamutatás érkezett a svéd királyi család tagjától, Zsófiától. Az egykori modell ahelyett, hogy élvezné a rangjának köszönhető biztonságot és kényelmet, kórházi dolgozónak állt.

Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Jonas Ekströmer

Bizony, a szép és önzetlen hercegné asszisztensként segíti az orvosok és ápolók munkáját a koronavírus-járvány idején.

 

 

Svédországban jelenleg a pénteki adatok szerint 13 216 fertőzött szervezetében mutatták ki a vírust, és 1400-an hunytak el a Covid-19 betegségben; jóval többen, mint más észak-európai államban.

A járvány elleni harc érdekében az egyetem intenzív online kurzust indított, amelyet hetente nyolcvanan végeznek el, rengeteg terhet levéve ezzel a svéd egészségügyi dolgozók válláról. „A jelenlegi válságos helyzetben a hercegné is szeretné kivenni a részét a munkából, és önkéntesként segíteni a professzionális egészségügyi dolgozók munkáját” – írta közleményében a svéd királyi család.

Zsófia 2015-ben lett Värmland tartomány hercegnéje, amikor hozzáment XVI. Károly Gusztáv svéd király fiához, Károly Fülöp királyi herceghez. Házasságukból két fiuk született: Sándor svéd királyi herceg három-, Gábor herceg pedig kétéves.