Csillagok

Bántalmazott nőkön segítene az Oscar-díjas színésznő

Charlize Theron és alapítványa, az Africa Outreach Project bejelentette, hogy egymillió dollárral segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet, de ezen felül azokat a nőket is támogatják, akiket a karantén alatt bántalmaznak.

A 44 éves színésznő a női jogok harcosaként felhívta magára a figyelmet, lelkes állatvédő, de emellett minden nehéz ügyet fontosnak tart, hogy támogasson. Az alapítványa most az egymillió dolláros segítségen kívül félmillióval azokat a nőket is segíti, akiket a járvány miatt elrendelt karanténintézkedések alatt bántalmaznak otthonukban.

Charlize Theron dél-afrikai színésznő az amerikai filmakadémia 11. Kormányzói-díjainak kiosztóján MTI/EPA/Nina Prommer

Az adományt az Egyesült Államokban és a Dél-afrikai Köztársaságban költik el a Together For Her (Együtt a nőkért) kezdeményezés keretében, a dél-afrikai színésznő két partnerszervezet közvetítésével pedig további összegekkel támogatja a járvány áldozatait a világ más részein – írja az MTI.

A kezdeményezés elindítói szerint a járványügyi intézkedések egyik veszélye, hogy a bántalmazott nők összezárva maradnak erőszakos férfipartnerükkel, más családtagjukkal, és a vesztegzár miatt nincs hova menekülniük. A Together For Her egyebek közt menedékhelyek, segítőszolgálatok felállításával védené meg a veszélyeztetett nőket és gyermekeket.

 

 

Charlize Theron az All In Challenge nevű kezdeményezéshez is csatlakozott, amelynek keretében neves sportolók és más hírességek ajánlanak fel sorsjegyet vásárló rajongóiknak személyes találkozási lehetőséget, vagy valamilyen más, a személyükhez köthető élményt. Az akció bevételéből azokat segítik, akik szükséget szenvednek a koronavírus-járvány miatt.