Csillagok

Sting volt a legnépszerűbb

A hírességekkel közös virtuális élmények jótékonysági aukcióján az énekes bizonyult a legnépszerűbbnek. Az árverésen 450 ezer dollár, azaz 145 millió forint gyűlt össze a koronavírus-járvány miatt különösen nehéz helyzetbe került közösségek támogatására.

A sokszoros Grammy-díjas énekes-dalszerzővel, színésszel való közös éneklés lehetőségéért 137 ezer dollárt, csaknem 44 millió forintot fizetett a legtöbbet ajánló rajongó a Sotheby’s aukciósház és a Google május 1-től 8-ig tartó közös jótékonysági árverésén.

Sting (Fotó: Shutterstock)

A győztes licitálók a Google Meet szolgáltatásán keresztül cseveghetnek a kulturális, a sport, a tudományos és a zenei élet neves képviselőivel. A „tételek” között szerepelt egy kávézás Hillary Clintonnal, egy dal feléneklése Stinggel és egy beszélgetés Russell Schweickarttal, az Apollo-9 legénységének tagjával.

A legelszántabb licitálók Patrick Stewarttól leshetik el a „shakespeare-i színjátszás” alapjait, kikapcsolódhatnak a The Strokes amerikai rockegyüttessel vagy virtuálisan bebarangolhatják a Downton Abbey című népszerű televíziós sorozat helyszínéül szolgáló hampshire-i kastélyt.

A győztes licitálók eldönthetik, hogy egymaguk élvezik ki vagy megosztják másokkal az élményt.

Az aukció bevételének egésze az International Rescue Committee (IRC) nevű globális segélyszervezethez kerül, amely a járvány miatt különösen nehéz helyzetbe került közösségek támogatására fordítja az összeget Európában és az Egyesült Államokban.