×

Csillagok

Ryan Gosling ismét űrruhába bújik

Ryan Gosling alakítja a főszerepet egy új filmben, mely A marsi című könyvet is jegyző Andy Weir következő regényéből készül.

A The Variety című filmes portál szerint az amerikai író új könyve, amelynek egyelőre nincs címe, csupán Project Hail Maryként hivatkoznak rá, egy űrhajón lévő asztronautáról szól, akit megbíznak a bolygó megmentésével.

Fotó: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

A regény 2021 tavaszán jelenik meg a Random House gondozásában. A megfilmesítési jogokért hétszámjegyű összeget fizetett az MGM filmstúdió. A rendezok és producerek Phil Lord és Chris Miller lesznek – írta az MTI. A film producerei között van továbbá Amy Pascal, Ryan Gosling – aki korábban Az első emberben öltött szkafandert -, Ken Kao és maga Weir is.

Weir bemutatkozó regényéből, A marsiból ugyancsak készült film, amelyet a magyar mozikban Mentőexpedíció címmel vetítettek. A 2015 októberében bemutatott mozit Ridley Scott rendezte, a főszerepet Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig és Jeff Daniels. Ez a film a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon pozitív értékeléseket kapott az értékelőktől és világszerte több mint 614 millió dollárt termelt, ami Scott tizedik legtöbb és legnagyobb bevételt hozó filmje, emellett több elismerést is kapott, köztük Golden Globe-díjat és hét Oscar jelölést, köztük a legjobb film és a legjobb adaptált forgatókönyv Goddardtól. Matt Damon teljesítménye számos díjat és jelölést kapott; Golden Globe-díj és Oscar-díj, így Gosling is méltán bízhat egy hasonló szép sikerben.

Mi pedig várjuk a végeredményt, na meg azt, hogy újra azt mondhassuk: „elmentünk moziba, és megnézzük Ryan Goslingot”.