×

Csillagok

Karanténba került a Titanic rendezője

Újrakezdődnek az Avatar című film több részes folytatásának munkálatai Új-Zélandon, de előtte James Cameron rendezőnek egy kis kényszerpihenő jön.

A nagysikerű film forgatásának munkálatait Jon Landau producer jelentette be a közösségi oldalán. Két hét múlva pedig tényleg beindulhat a nagyüzem, de azért csak akkor, mert a rendező, James Cameron addig önkéntes karanténját tölti – írta a hirado.hu

 

 

James Cameron az Avatart már a Titanic előtt kigondolta, a film leforgatása után kezdett bele a forgatókönyv írásába, de az akkori technikát nem gondolta elég fejlettnek ehhez a filmhez, így a megvalósítást csak több év múlva kezdte el. Végül 2002-ben A Gyűrűk ura második részének bemutatása után Gollam figuráját látva érezte úgy, hogy most már eljutott odáig a számítógépes grafika, hogy belekezdhet ebbe a filmbe. A filmet 2009 decemberében kezdték el vetíteni. Az Avatar pár hónappal a bemutatása után már „a legtöbb bevételt hozó film” lett, Cameron ezzel megelőzte korábbi rekordját, melyet a Titanic-kal állított fel – írja a filmről a Wikipédia.

Fotó: iStock.com/ Featureflash Photo Agency

Ilyen sikerek után pedig mindenki a folytatást várta. 2020-ra készülnek el a tervek szerint, és a stáb párhuzamosan négy filmen dolgozik, amit persze a koronavírus járvány megszakított. De most úgy tűnik, újra indulhat a munka, miután a kormány által előírt 14 napos karantént letöltötték.

Az Avatar 2 bemutatójának dátuma a – tervek szerint – 2021. december 17, a következő részek pedig várhatóan 2023, 2025, majd 2027 decemberében kerülnek a mozikba.