Csillagok

Zenészlegendáról készít musicalt a Walt Disney

Musicalfilm készül Lionel Richie életéről a Walt Disney filmstúdióban. A produkció, amelynek forgatókönyvét Pete Chiarelli írja, az All Night Long munkacímet kapta.

Az idén 71 éves amerikai énekes, dalszerző, zenész, zenei producer és színész pályafutása 19 évesen kezdődött. Világszerte több mint százmillió eladott lemez fűződik a nevéhez, ezzel a világ legtöbb lemezeladással büszkélkedő zenészeinek egyike lett. Sokan úgy gondolják, hogy méltóbb zenészt nem is lehetne találni, akinek az életéről és munkásságáról film készülhetnek.

Fotó: iStock.com/ Anthony Mooney

A produkció, amelynek forgatókönyvét Pete Chiarelli írja, az All Night Long munkacímet kapta. A cím Richie 1983-as számára utal, ami annak idején felkerült a zenei toplista csúcsára – számolt be róla a The Hollywood Reporter értesüléseiről az MTI.

A film a hollywoodi szaklap értesülése szerint az Abba dalaiból készült Mamma Mia! musicalfilmhez hasonlóan Richie számaiból formál kerek történetet, ugyanakkor a zenész életét is beleszövi.
A Disney moziban akarja forgalmazni a filmet, mivel az utóbbi években több híres zenészről szóló kasszasiker, köztük a Rocketman és a Bohém rapszódia is jelezte, hogy ez a téma érdekli a közönséget.