×

Csillagok

Magányosan ünnepelt a királynő

Megtartották Angliában a Trooping the Colour katonai felvonulást Erzsébet királynő tiszteletére, ám a mostani szülinapi „buli” nagyon más volt, mint eddig.

A Trooping the Colour katonai felvonulást minden év júniusának második hétvégéjén szoktak megrendezni. Ezzel ünneplik meg hivatalosan is a mindenkori uralkodó születésnapját, ami egyébként áprilisban volt, és 94 éves volt.

II. Erzsébet brit királynőnek és férjének, Fülöp edinburghi hercegnek a fotójával képmásával díszített bögrék egy ajándékboltban a windsori kastély közelében Windsorban 2020. június 10-én. Fotó: MTI/EPA/Will Oliver

II. Erzsébet királynő már akkor is máshogy ünnepelt, hiszen a koronavírus-járvány nem csak Nagy-Britanniát nem kímélte, hanem a királyi családot sem. Fia, Károly is elkapta, de könnyebb tünetekkel túljutott rajta. A királynő először úgy döntött, hogy a júniusi „party” teljesen elmarad, végül mégis megtartották a felvonulást.

 

 

Hagyományosan a királyi család minden tagja összegyűlik ilyenkor, a királynő pedig hintón érkezik a Buckingham-palotába, miközben tömegek kísérik végig az útját. Nemcsak a palota erkélyéről figyelik a műsort a családtagok, hanem a királynő mellett ülve, vele együtt örülnek a parádénak. Na ez ebből most semmi nem volt. Még férje, Fülöp herceg sem volt Erzsébet mellett – aki a napokban töltötte be a 99. életévét – de se Vilmosék, se tömeg.

 

 

A királyi család hivatalos Instagram-oldalán videón pedig jól látszik, ahogy II. Erzsébet magányosan és kissé szomorkásan hallgatja végig a brit himnuszt.