×

Csillagok

Leonardo DiCaprio veszélyeztetett gorillákról készít filmet

Leonardo DiCaprio régóta foglalkozik a Kongói Demokratikus Köztársaságban található Virunga Nemzeti Park támogatásával, és most egy játékfilm készítését is tervezi, hogy tovább segítse az állatokat.

Az amerikai filmcsillag már régóta nem csak színész, hanem producer is. Cégével a Netflix számára játékfilmre adaptálja a Virunga című dokumentumfilmet – írta az MTI a deadline.com filmes portál értesülése alapján.

Fotó: EPA/NINA PROMMER

Az Oscar-jelölt Virungát 2014-ben mutatta be a Netflix, producerei között DiCaprio is szerepelt. A dokumentumfilm rendezője és forgatókönyvírója, Orlando von Einsiedel végzi a játékfilm executive produceri munkáit.

A film vadőrök életét mutatja be, akik Afrika legértékesebb nemzeti parkjának és veszélyeztetett gorilláinak megmentéséért kockáztatják életüket. Leonardo DiCaprio régóta foglalkozik a Kongói Demokratikus Köztársaságban található Virunga Nemzeti Park támogatásával, tavasszal kétmillió dollárt segített összegyűjteni a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került nemzeti park megmentésére létrehozott alap elindításához.