Csillagok

A magyar tévénézőket is elvarázsolta – Gina Lollobrigida ma 93 éves

Gina Lollobrigidára feltűnő szépsége miatt figyelt fel a szépség-, majd a filmipar – a világsztár hazánkban is többször járt, a magyar közönséget is elbűvölve.

1927. július 4-én született egy Subiaco nevű olaszországi faluban, Luigina Lollobrigida néven. Később Rómában tanult festészetet és szobrászatot, feltűnő szépségének köszönhetően pedig modellmunkákat is kapott. 1947-ben indult a Miss Italia szépségversenyen, ahol harmadik lett.

Innen kis túlzással élve csak egy ugrás volt a filmipar és a világhír: a Királylány a feleségem című francia filmmel indult el a hírnév útján, amit olyan produkciók követtek, mint az Afrika kincse, A világ legszebb asszonya, a Trapéz, A párizsi Notre-Dame, a Törvény, az Őrült tenger, a Császári Vénusz, a Cicababák, a Jó estét Mrs. Campbell! és még sok más kasszasiker.

Fotó: Shutterstock

Az 1970-es évek elején bejelentette, hogy visszavonul a filmvilágtól, és fotózással akar foglalkozni. Egy fotóalbuma is megjelent, 1973-ban, Az én Itáliám címmel, és több hírességet is fotózott.

Hazánkban is járt, méghozzá többször is. Az egyik legemlékezetesebb fellépése a Magyar Televízió 1972-es szilveszteri műsorában volt, amelyet Vitray Tamás és Antal Imre vezetett. Szépségével és kisugárzásával a színésznő nemcsak a műsorvezetőket bűvölte el, hanem a tévénézőket is.

Ami a magánéletét illeti, még 1949-ben Olaszországban ismerkedett meg egy szlovén orvossal, Milko Škofič-al, akihez még abban az évben feleségül ment. Egy fiuk született, 1971-ben váltak el.