Csillagok

Jogi lépéseket tett Harry herceg és Meghan Archie miatt

Jogi lépéseket tett az Egyesült Államokban Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő a gyermekükről készített állítólagos drónfelvételek miatt.

A sussexi hercegi pár a magánélet megsértésére hivatkozva nyújtotta be keresetét Los Angelesben, azt állítva, hogy egy ismeretlen személy fényképeket készített a 14 hónapos Archie-ról a család otthonában a koronavírus-járvány idején – írta a BBC információi alapján az MTI.

Fotó: EPA/DAVID ROWLAND / POOL AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

„Kaliforniában minden embert megillet a magánélethez való jog az otthonában. Ezt pedig se drónnak, se helikopternek, se telefotó-objektíveknek nincs joga megsérteni” – mondta Michael Kump, a hercegi pár ügyvédje.

A kereset szerint Harryéket állandóan lesifotósok követik, a paparazzók felkutatták a pár Los Angeles-i otthonát, ahol helikopterekkel köröznek és lyukakat vágnak a biztonsági kerítésbe. A hercegi párnak nem ez az első hivatalos fellépése az általa korábban „tolakodónak” nevezett bulvársajtó ellen.

Meghan korábban a magánélethez való jog megsértése és szerzői jogsértés miatt indított pert a Mail on Sunday és a Mail Online kiadója ellen, amely tagadja a vádakat. A pár egyébként jelenleg Los Angelesben él, és ezen a „tolakodók” miatt sem terveznek változtatni.