×

Csillagok

Kisebb vagyonért kelt el az Oscar-díjas színésznő eljegyzési gyűrűje

A becsült ár háromszorosáért, 108 ezer dollárért (32 millió forintért) kelt el egy Los Angeles-i árverésen a hétvégén az az eljegyzési gyűrű, amellyel Howard Hughes kérte meg a filmsztár Katharine Hepburn kezét 1938-ban.

A négyszeres Oscar-díjas színésznő 55, kézzel írott levele és feljegyzése először került árverésre, és előzetesen 15 ezer dollárra (4,5 millió forintra) becsülték értéküket. Az eljegyzési gyűrűért 30 ezer dollárt (9 millió forintot) várt az árverési ház.

Cary Grant, Katharine Hepburn és James Stewart egy korabeli bélyegen Fotó: iStock.com/ spatuletail

A smaragddal és gyémánttal díszített ékszert a Profiles in History aukciósház bocsátotta árverésre a néhai filmcsillag Hughesnek írott szerelmesleveleivel együtt. A levelezést 44 800 dollárért (13 millió forintért) vásárolták meg az aukción – számolt be róla az MTI.

Az árverési ház tájékoztatása szerint Hughes számos egyéb használati tárgya is jóval a kikiáltási ár fölött kelt el, köztük a rendező híres fedora kalapja, amiért 51 200 dollárt (15 millió forintot) fizettek ki, és egy pilótadzseki, amelyben Spruce Goose elnevezésű repülőcsónakját vezette. A dzseki 89 600 dollárt (26,5 millió forintot) ért egy gyűjtőnek. Persze a vásárlók személyét nem hozták nyilvánosságra.

Hughes és Hepburn viharos románca másfél évig tartott, de végül nem házasodtak össze. Kapcsolatukat a Martin Scorsese rendezésében Leonardo DiCaprióval forgatott Aviátor című film idézte fel.