Csillagok

Monica Bellucciból szexi, svéd szeximbólum lett

A napokban fejeződtek be Rómában az Anita Ekberg svéd színésznőről forgatott játékfilm felvételei, melyben Monica Bellucci alakította az egykori modellből lett filmcsillagot.

Anita Ekberg 1931-ben született Malmöben és 2015-ben Olaszországban halt meg. Az egykori svéd modellből később színésznő, majd igazi szexszimbólum lett. Tizenéves korában már divatmodellként dolgozott. 1950-ben részt vett a Miss Malmö szépségversenyen, majd a Miss Svédország versenyen is, amit megnyert. Mindig is öntörvényű volt, hiszen a siker kedvéért még a nevét sem akarta megváltoztatni, azt mondta: ha híres lesz, akkor az emberek megtanulják kimondani a nevét, ha nem, akkor meg nem számít.

Antongiulio Panizzi olasz rendező The Girl in the Fountain (Lány a szökőkútban) című életrajzi filmjét készít a svéd hírességről, akit Monica Belucci fog alakítani. Az 55 éves színésznő a szerep és a hitelesség kedvéért még a haját is szőkére festette – számolt be róla az MTI. Sajnos a szőke hajtincsek még szigorúan titkosak, így képünk nincs róla.

A színésznő a Corriere della Sera című lapnak elmondta, a film a címszereplő saját szemszögéből mutatja be az életét és egyúttal a fiatalabb nemzedékek is megismerhetik a mozinak ezt a korszakát. Panizzi filmje felidézi Federico Fellini Édes élet (La dolce vita) című remekművének olyan klasszikus jeleneteit is, mint amikor Ekberg a Trevi-kútban fürdött.

Az Olaszországban letelepedett svéd színésznő ragyogó karrierje után, élete alkonyán magára maradt és szegénységben, nélkülözve halt meg.