Csillagok

Erzsébet királynő soha többé nem térhet vissza a Buckingham-palotába?

A királynő még sohasem töltött el ennyi időt távol a Buckhingam- palotától, és egyelőre remény sincs arra, hogy visszatérjen oda férjével.

A 94 éves Erzsébet királynő a korona vírus kitörése óta nem járt a Buckhingam-palotában. Hatvannyolc éves uralkodása alatt ez leghosszabb idő, amit nem a királyi rezidencián töltött.

Az évenkénti Windsori Királyi Lovas Versenyek egyik futamán Windsorban 2018. május 9-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Erzsébet királynő már nagyon szeretne hazatérni Londonba, de a koronavírus világjárvány miatt úgy tűnik, egyhamar nem láthatja újra szeretett otthonát. A járványhelyzet óta a királyi házaspárnak a windsori kastélyban kell élnie, hogy minél messzebb legyenek a vírus gócpontjától. Fülöp herceg és Erzsébet királynő március közepe óta élnek a kastélyban a világtól elzárva a néhány fős személyzettel.

Ez nem csak a királyi házaspárnak, de az angol népnek is nehéz, hiszen a Buckhingam-palota számukra nem csak egy csodálatos épület, hanem szeretett királynőjük otthona is.

Erzsébetnek azért sem javasolják, hogy visszatérjen, mert úgy néz ki, közeledik a járvány második hulláma. Mivel a királynőnek novembertől számos nyilvános eseményen kellene megjelennie, így vissza kellene térnie Londonba. Természetesen ez a folyton változó járvány helyzettől függ majd.