Csillagok

Mégis lehet herceg Archie-ból

Harry és Meghan kiválásával a brit királyi családból azt hittük minden borul, de a hagyomány és a protokoll erősebb az emberi döntéseknél.

Ezek szerint a hercegi pár fiából Archie-ból is lehet herceg, igaz ehhez előbb Erzsébet királynőnek át kell adnia a trónt. Egy királyi család szakértő szerint ha a nagypapa, azaz Károly herceg a trónra lép, Meghan hercegné és Harry herceg most 15 hónapos kisfiából automatikusan herceg lesz és a hatodik helyet foglalja majd el a trónöröklési sorban – írja a hirado.hu.

Fotó: Chriss Allerton/ instagram.com/sussexroyal

Archie 18 éves korában azonban maga is eldöntheti, hogy tovább viseli-e az Ő királyi fensége címet, melyet unokatestvérei – Vilmos és Katalin gyerekei – György, Sarolta és Lajos jelenleg is a magukénak tudnak.

Ez azért is fontos információ, mert ez a változás annak ellenére is végbe megy, hogy a szülők a kisfiuk születésekor nem kérték a címet Archie-nak, de az sem befolyásolja, hogy tavasszal a pár kilépett a királyi családból.

Az mondjuk továbbra is kérdés, hogy Erzsébet királynő – aki 94 évesen is kitűnő egészségnek örvend – mikor adja át, vagy egyáltalán tényleg átadja-e a trónt fiának, Károlynak. Egyre több a találgatás ez ügyben, és változás éppúgy érinti majd Erzsébetet, Károly és Vilmost is, aki apja utána a következő várományosa a koronának.