Csillagok

Anthony Hopkins karanténban töltött napjainak száma közelít a kétszázhoz

Sir Anthony Hopkinst lehet imádni a színészi játékáért, a művészi vénájáért, de épp úgy a humoráért is. Mivel a 82 éves színész több, mint 170 napja karanténban van a koronavírus-járvány miatt, így most utóbbi kettő képességét mutatta meg.

Az Oscar-díjas walesi színész, a filmtörténelem egyik legmeghatározóbb egyénisége, és ezt bizony a világjárvány alatt is bebizonyította. Májusban mindenkit azzal kápráztatott el, hogy megérkezett a TikTokra, de megmutatta már azt is, hogyan tud zongorázni.

Most épp egy másik kedvenc hobbija, a festészet került előtérbe, bár kissé szokatlan módon. A színész 4 nappal ezelőtt posztolta, hogy 174 napja van karanténban, és talán már nem is annyira épelméjű… Persze, ezt csak a humor kedvéért teszi hozzá, hiszen ennyi napot „bezárva” tölteni, lássuk be, nem egyszerű…

Hogy szükség van a karanténra azt a számok bizonyítják, hiszen Amerikában sem csökken a koronavírusos esetek száma. Sőt, a SARS-CoV-2 vírus okozta, Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 6 073 806 fertőzött volt, 184 659-en haltak meg, és 2 202 663-an gyógyultak meg.

Ami a világ összesített adatait illeti már 25 662 349 ember fertőződött meg világszerte, a halálos áldozatok száma 855 578, a gyógyultaké pedig 17 002 078 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerdai összesítése szerint. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely a közép-kínai Vuhanból terjedt el.